פונדקאות
בהתאם לחוק הסכמים לנשיאת עוברים (שנחקק בשנת 1996 – התשנ"ו), נשים שאינן יכולות להרות ו/או נשים שההיריון מהווה סכנה לבריאותן, רשאיות לבקש הליך פונדקאות למימוש ההורות.
החוק קובע כי בין ההורים המיועדים לאם הפונדקאית, יערך הסכם בו מאשרת הפונדקאית להרות בהליך הפריה חוץ גופית עבור ההורים המיועדים. במילים פשוטות יותר, ברחמה של הפונדקאית, יושתלו עוברים אשר הופרו מהזרע של האב המיועד והיא זו שתישא את ההיריון עד רגע הלידה, אז תעביר את הילוד להורים המיועדים.
תהליך הפונדקאות – מה חשוב לדעת?
כדי להתחיל את תהליך הפונדקאות, יש לקבל את אישור הוועדה ל"אישור הסכמים לנשיאת עוברים". ההליך מתקיים בישראל משלב ההפריה דרך ההיריון הלכה למעשה ועד הלידה (אלא אם התקבל אישור חריג מטעם הוועדה). הביצית שתופרה מזרעו של האב, לא תהיה בשום מקרה של הפונדקאית. במידה ומדובר באם יחידנית, היא זו שתתבקש להמציא את הביצית ואילו הזרע יהיה תרומה מאחד בנקי הזרע. אם יחידנית לא זכאית לקבל תרומת ביצית עבור ההליך.
איך להתחיל תהליך פונדקאות וכיצד מתבצע הליך הפונדקאות?
כמו כל דבר טוב בחיים, גם הליך זה מתחיל בבירוקרטיה אותה יש לצלוח. רק לאחר הגשת המסמכים על כל המשתמע והמתבקש ולאחר אישור הוועדה, יחל הטיפול הרפואי הלכה למעשה.
היה והביצית תהיה של האם המיועדת, היא תעבור תהליך IVF, במהלכו תיטול האישה הורמונים לייצור זקיקים רבים ככל האפשר ובסיומו ישאבו את סך הביציות ובתנאי מעבדה יפרו אותן עם זרעו של האב.
לאחר שהעוברים "יתחלקו" בתנאי מעבדה בין 3-5 ימים, הם יושתלו ברחמה של האם הפונדקאית, בתקווה שישתרשו ברחמה וההיריון יושג בהצלחה. מהשלב בו הושג הריון, יבוצעו בדיקות רפואיות בהתאם להסכם עד ללידה המיוחלת.
השגת ההיריון תלוי במידה רבה בהצלחת הטיפול ההורמונאלי ומספר הזקיקים שהושגו במהלכו, לרבות מספר הביציות התקינות שנשאבו והצליחו לעבור הפריה תקינה.
הליך הפונדקאות הינו הליך מורכב בו מעורבים גורמים רבים ובין היתר המדינה – עובד סוציאלי שמלווה את הזוג והפונדקאית לכל אורך הדרך, הרופא המטפל בפריון, בעלי מקצוע לרבות עורכי דין וכיוצא בזאת.
כדי לצלוח את התהליך על הצד הטוב ביותר, יש לעמוד בקשר אל מול בעלי מקצוע מובילים ומנוסים בתחום הפונדקאות – בעלי מקצוע רגישים שמבינים את המורכבות ואת הצרכים של כל הנוגעים בדבר.
ד"ר בורד מומחה בתחום הפריון ומבצע אבחונים לאיתור הגורמים לאי פריון ומציג חלופות וטיפולים להשגת הריון.
מערך הטיפולים המוצעים על ידי ד"ר בורד מבוצעים במרכז הרפואי "הרצליה מדיקל סנטר" בסטנדרטים גבוהים ובלתי מתפשרים. ד"ר בורד הינו רופא פוריות בכיר ביחידת ה- IVF של בית החולים סורוקה ושל המרכז הרפואי הפרטי "הרצליה מדיקל סנטר".
הדרך להשגת הריון לא תמיד קלה ופשוטה ולבחירת רופא הפריון משמעות גדולה בהצלחתו.
קראו על – איך להתחיל תהליך פונדקאות?